Nockband

Varför nockband?

Skydda ditt tak från slitage med hjälp av nockband

01.

Roof Installation

Ut amet, risus aliquam sapien amet porta magna quam dictum arcu magna et dolor diam ultricies.

02.

Roof Replacement

Enim nec sed suspendisse tempus ultrices posuere elementum nulla viverra vel sed odio orci duis ipsum.

03.

Roof Repair

Sed elit auctor aenean ut arcu congue lacus quis viverra augue turpis vivamus in commodo dui.

Nockband utgör en extra skyddsbarriär mot allt ifrån regn och fukt till snö och löv. Detta har även kommit att kallas för nocktätning, då det helt enkelt bidrar till att förbättra takets tätning. Moderna nockband säkerställer även god ventilation och bidrar i stor utsträckning till att taket fortsätter göra nytta under många år framöver. Men med som allt annat är det viktigt att med viss regelbundenhet inspektera och byta nockband, för att säkerställa att de inte tappat sin funktion.

Vi erbjuder inspektering, byte och montering av nockband. Nockband är nödvändiga komponenter och spelar en avgörande roll för att säkra taket och skydda det mot väder och vind. Vad är nockband? Nockband är en viktig del av takkonstruktionen. De används för att täta och försegla nocken
på ett tak. Nocken är den punkt där två takytor möts längs takets högsta punkt, oftast i en vinkel eller ås. Nockområdet är särskilt utsatt för väder och vind, och därför behövs ett nockband för att förhindra att vatten, fukt och skräp tränger in i takstrukturen. Detta eftersom det kan orsaka skador, läckage och andra problem i ditt hus. Nockbandet är vanligtvis tillverkat av ett elastiskt och vattentätt material. Exempelvis gummi eller liknande. De är utformade för att passa över nocken och skapa en tät försegling längs takets högsta punkt. Nockbandet kan appliceras antingen innan takmaterialet läggs eller efteråt, beroende på takets konstruktion och material. Att använda nockband är extra viktigt om du har ett tak med snedställda eller vinklade nockar. Detta eftersom dessa områden är mer mottagliga för vattenintrång.

Hur fungerar nockband?
Nockband placeras som ovan nämnt längs takets nock, det vill säga där takytorna möts i dess högsta punkt. Den strategiska placeringen fungerar som en vattentät barriär och förhindrar att regnvatten och smält snö tränger in i takstrukturen. Nocktätning förhindrar alltså vatten- och fuktintrång och förebygger därmed läckage och vattenskador på ditt hus.

Varför ska man använda sig av nocktätning? Nocktätning förebygger inte bara läckage och vattenskador på ditt hus, utan minskar även risken för vindskador. Vind kan kännas oskyldigt, men faktum är att det kan orsaka skada på ditt tak. Speciellt där takytor möts på nocken. Nockband fungerar då som en förstärkning och hjälper till att hålla takplattorna eller takpannorna på plats under kraftiga vindar. Detta skyddar mot skador och lossnande takmaterial. Även risken för att reparationskostnader tillkommer minskar när du förstärker taket med hjälp av nocktätning.

Förläng livslängden på ditt tak med nocktätning genom att installera nockband på ditt tak kan du förlänga dess livslängd avsevärt. Detta eftersom nocktätningen hjälper till att förhindra fuktansamling och vatteninfiltrering som på sikt kan påverka takets struktur och material. Genom att skydda ditt tak blir det mer hållbart och behov av reparationer och underhållsinsatser minskar. Detta sparar dig både tid och pengar långsiktigt, samtidigt som du bibehåller takets funktion och utseende.


Nocktätning kan skydda mot insekter och skadedjur. Förutom att skydda ditt hus från olika väder kan nockband även förhindra att insekter och
skadedjur tränger in i takets struktur. Detta skyddar inte bara taket utan hela ditt hus från potentiella angrepp. Att förstärka ditt tak på dessa sätt kan alltså skydda ditt hem från ovälkomna små gäster. Ge ditt tak ett estetiskt lyft. Nockband finns i olika stilar och material så att du själv kan välja det som blir snyggast till just ditt taks design. De kan alltså tillföra till utseendet av ditt tak och ge ett fint intryck av ditt
hus.


Välkommen att boka en offert idag!

Residential Roofing

Vitae dictum tellus sed eu arcu amet tincidunt dignissim.
Eleifend lorem magna nulla tristique amet, at eleifend in ipsum pellentesque ut fermentum ullamcorper vulputate augue scelerisque volutpat magna eget libero dui quam eu ut lacus sem suscipit lacus facilisis fames pellentesque.

Boka tid för kostnadsfritt hembesök

Vi hjälper till att hålla ditt tak fritt från påväxt. På så sätt förlänger du livslängden och skjuter ett kostsamt takbyte långt in i framtiden. Som en extra bonus så ser ditt tak trevligare och mer välvårdat ut. Det är ofta väl så viktigt.