Om oss

LA Takvård har regionala takvårdsexperter över hela landet som hjälper dig, var du än bor.

Bli kvitt takmossan i tid och få ett tak som håller längre med takvård

Anledningen är att påväxten sliter ut takpannorna snabbare än vad som är fallet för rena och behandlade tak. Det handlar om nedbrytning, frostsprängning och vattenläckage.

När skadorna tilltar finns risk för vattengenomträngning och fuktproblem. Då väntar ett kostsamt takbyte. Det vill vi vara med att förhindra. LA Takvårds affärsidé är att så skonsamt som möjlig behandla tak från påväxt och få dem rena från mossa, lager och lavar.

Under åren har intresset för våra tjänster spridit sig snabbt och vi har fått allt fler långväga kunder. Det är vi mycket stolta över.

Vår enkla målsättning är att kunna erbjuda alla fastighetsägare i Sverige takvård enligt affärsidén: prisvärd och garanterat pålitlig takvård för längre livslängd.

Vi hjälper dig med att ta bort mossa på tak

Ett taks syfte och funktion är att skydda ditt hus och hem mot väder och vind. Ett
välunderhållet hustak är därför en viktig investering i ditt hem. Både för att undvika dyra kostnader för att reparera skador, men också för att behålla eller öka värdet av ditt hus. Tyvärr är mossa på tak ett vanligt problem för husägare, som kan förstöra takets långsiktiga hållbarhet och utseende. Mossan kan verka oskyldig, men dess påverkan kan vara allvarligare än du tror och därför krävs professionell takvård för att ta bort mossa på tak.

Varför är mossa på tak ett problem?
Mossa på tak är vanligt förekommande då tak har perfekta förutsättningar för mossan att växa. Detta eftersom mossan gillar fuktiga och skuggiga ytor. När mossan tar fäste på taket binder den fukt, vilket skapar en ständigt fuktig miljö. Detta ökar risken för fuktintrång i ditt hem och skadar takmaterial som takpannor och beläggningar.
Det finns även risk för att mossans rötter tränger in i takstrukturen och skapar mikrosprickor. Dessa kan med tiden förvandlas till större problem som läckage och vattenskador i ditt hem.
Därför är det viktigt att åtgärda problemet tidigt genom att ta bort mossa på taket.

Mossa på taket är inte bara skadligt för ditt hus och kostsamt i längden, det har också en visuell påverkan. Mossa på tak kan ge ett försummat intryck och minska ditt hus övergripande utseende. Något som även kan påverka husets värde.
Inte nog med det, mossa på tak kan bli ett hem för skadedjur och insekter. Dessa oönskade små gäster kan i sin tur orsaka skador på taket och ytterligare förvärra problemet.

Vi kan hjälpa dig med mossborttagning på tak, vilket minskar risken för skadedjursangrepp och
skyddar ditt hem från ytterliggare skador.

LA takvård erbjuder noggrann takvård och vi inspekterar, bedömer och åtgärdar ditt
taks påväxt och ansamlingar.
Få ett tak så gott som nytt med LA takvård.

Vi hjälper till med att ta bort lavar, alger och mossa på tak. Ansamlingar som alger, lavar och mossa kan göra stor skada på ditt tak och bli en dyr historia. Genom att ta hjälp av LA takvård får du ett tak med längre livslängd och slipper ett dyrt takbyte.

Vårt uppdrag

Under åren har intresset för våra tjänster spridit sig snabbt och vi har fått allt fler långväga kunder. Det är vi mycket stolta över.

Vår målsättning är att kunna erbjuda alla fastighetsägare i Sverige takvård enligt affärsidén: prisvärd och garanterat pålitlig takvård för längre livslängd.

Vår vision

Vår vision är att så skonsamt som möjligt behandla tak från påväxt och få helt fritt från mossa, alger och lavar – för att undvika onödiga och kostsamma takbyten

Boka tid för kostnadsfritt hembesök

Vi hjälper till att hålla ditt tak fritt från påväxt. På så sätt förlänger du livslängden och skjuter ett kostsamt takbyte långt in i framtiden. Som en extra bonus så ser ditt tak trevligare och mer välvårdat ut. Det är ofta väl så viktigt.